Ungdomsgäng försökte frita gripen som misshandlat polis – Förövaren redan släppt av åklagare

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 17 feb 2017 2017-02-17
E-post

SÖDERTÄLJE Ett gäng om tio till tolv ungdomar försökte under hotfulla former frita en misstänkt narkotikapåverkad person som misstänks för misshandel, alternativ grov misshandel, av en polis. Men ansträngningen att frita gärningsmannen visade sig vara onödig. Åklagare såg till att gärningsmannen släpptes i frihet bara timmar senare.

Det var strax efter 19-tiden som polisen fick larm om en motocrossåkare på Fjärilstigen i Södertälje. När polis anländer till platsen blir en polisman påkörd av motocrossåkaren och fick lindriga skador. Gärningsmannen, som framförde motocrossen, misstänks för misshandel alternativ grov misshandel och greps på platsen.

Vidare misstänktes motocrossen vara stulen och föraren, som körde på en polisman, vara narkotikapåverkad. Efter en stund anslöt en grupp om tio till tolv personer till platsen och stämningen blev hotfull. Det bekräftar polisens presstalesperson Anna Westberg för Nyheter Idag.

– Tio till tolv personer uppträdde hotfullt, då kallade patrullen på förstärkning, säger hon till Nyheter Idag.

Enligt uppgifter, som Nyheter Idag tagit del av, ska gruppen bestå av unga vuxna i ålder mellan 18-25 år. De ska ha försökt frita den gripne gärningsmannen och själv ska han ha gjort motstånd för att komma loss. Uppgifter gör även gällande att polisen tvingades använda OC-spray samt dra sina tjänstevapen för att freda sig.

Händelsen omnämns inte på polisens hemsida. Den gripne gärningsmannen har släppts i frihet av åklagare, det bekräftar Westberg för Nyheter Idag.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag