Ungdomsgäng misshandlade funktionsnedsatt och ledsagare

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 2 feb 2024 2024-02-02
E-post 0

En funktionsnedsatt man och hans kvinnliga ledsagare blev misshandlade av ett ungdomsgäng på Axel Danielssons väg i Malmö på torsdagen, rapporterar Expressen.

Misshandeln ska ha föregåtts av att den funktionsnedsatta mannen, som är i 40-årsåldern, hamnade i en meningsutbyte med ungdomsgänget på en stadsbuss. Aggressiv stämning uppstod och gänget gav sig på mannen med knuffar, slag och spottloskor.

Mannens ledsagare, en kvinna i 30-årsåldern, lyckades placera mannen på en annan plats i bussen så att angreppet avbröts.

– Men när de sedan lämnade bussen följde ungdomarna efter. De angrep då både mannen och kvinnan med sparkar, slag och okvädingsord, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist till Expressen.

Både mannen och hans ledsagare klarade sig utan allvarligare skador.

– De har vissa skador. Det finns inget omedelbart behov av vård på sjukhus, däremot avser de att uppsöka vård i efterhand, säger Rickard Lundqvist.

Lundqvist vill inte kommentera vad diskussionen gällde eller vad för slags funktionsnedsättning mannen har, men säger till Expressen att ”det borde inte vara något tvivel om att mannen har en funktionsnedsättning, och att man därför borde ha överseende med vissa saker.”

De misstänkta gärningspersonerna ärr fyra pojkar och tre flickor, som målsägarna uppskattade var mellan 13 och 17 år gamla. En anmälan om misshandel har upprättats men ingen har ännu frihetsberövats.

– Vi kommer bland annat att begära ut film från bussens övervakningskameror och förhoppningsvis få god hjälp med identifieringen, säger Rickard Lundqvist.

Läs även: Tog en kvällspromenad – blev grovt misshandlad och filmad av ungdomsgäng

Läs även: Bibliotekarie misshandlad av ungdomsgäng

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag