Universitet förbjuder stora bokstäver – kan ge studenterna ångest

Genrebild. Foto: Flickr / elinerijpers
  • Tisdag 20 Nov 2018 2018-11-20
E-post 1213

STORBRITANNIEN Brittiska Express rapporterar att Leeds Trinity Universitys journalistutbildning förbjuder föreläsare att skriva ord med versaler. Detta för att studenterna inte ska ”skrämmas till att misslyckas”.

Enligt de nya riktlinjerna på universitetet ska personalen inte skriva hela ord med stora bokstäver när de gör instruktioner till studenternas uppgifter. Att använda versaler för betoning kan få uppgiften att verka svår och viktig – studenterna får då ångest och ger upp.

I PM:et som har skickats ut till personalen uppmanas de också att skriva ”med en hjälpsam, varm ton, som undviker formellt språk och negativa instruktioner”. ”Do” och i synnerhet ”don’t” är ord som bör undvikas.

Enligt universitetet utgick man från det senaste inom pedagogikforskningen när man tog fram riktlinjerna. En föreläsare på skolan är dock kritisk.

– Vi har en del utmärkta studenter men det är en ständig kamp mot ett system som vill behandla dem som små barn. Vi gör inte våra studenter några tjänster med den här typen av nonsens, säger föreläsaren enligt Express.

Andra brittiska skolor har infört liknande regler för att ”skydda” sina studenter, enligt Metro. Kent University har förbjudit maskeradkläder som sombrerohattar och cowboyutstyrslar eftersom de anses vara ”olämpliga och kränkande”. Vid University of Manchester har man ersatt handklappning med ”jazz hands” för att ungdomarna ska slippa få ångest av det höga ljudet.

Läs även: Person med penis anmälde norsk kvinna till DO efter bråk i omklädningsrum

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag