Uppgift: Mamma till gängkriminell måltavla för mord

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 8 sep 2023 2023-09-08
E-post

Den kvinna i 60-årsåldern som sköts ihjäl i Gränby i Uppsala natten mellan onsdag och torsdag var mamma till en högt uppsatt medlem i det kriminella nätverket Foxtrot, som leds av Rawa Maijid, känd i medier som ”den kurdiska räven”, enligt uppgift till Aftonbladet.

Kvinnan hittades livlös i sin villa natten med ett skott i bröstet, och enligt Aftonbladets uppgifter ska kvinnan ha varit måltavlan för attacken.

Nätverket Foxtrot misstänks vara inblandade i ett blodigt gängkrig, där minderåriga använts för mord och anhöriga till gängmedlemmar tidigare har mördats.

Rawa Majid tros befinna sig i Turkiet, där han är medborgare, och är efterlyst av svensk polis som misstänkt för grova narkotikabrott.

Jale Poljarevius, som är regional underrättelsechef i polisregion Mitt, vill inte kommentera uppgifter som rör utredningen. Han säger emellertid till Aftonbladet att brott som drabbar anhöriga till kriminella blir allt vanligare.

– Det är inte första gången det har skett, men man kan säga att det sker en positionsförflyttning, säger han till tidningen.

Även Sveriges Radio och Expressen rapporterat att kvinnan var mamma till en person ur nätverket Foxtrot. Två personer har gripits som misstänkta för mord, varav en är under 18 år.

– Två personer är anhållna på sannolika skäl misstänkta för mord. Det handlar om två män, varav en är under 18 år, säger åklagare Erik Grönwall till Expressen.

Läs även: Uppgift: Mördad kvinna har släktband till räv-gäng

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag