Uppgift: Man skjuten i hemmet framför fru och barn under misslyckat klockrån

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 24 apr 2022 2022-04-24
E-post 360

En man har blivit skjuten under ett rånförsök i Västerås på lördag kväll. Enligt uppgift till Aftonbladet ska brottsoffret ha blivit skjuten i sitt kök framför fru och barn under ett misslyckat försök att råna honom på hans klocka.

Polisen fick larmet om att mannen skjutits i sin villa i västra Västerås klockan 22.02 på lördag kväll. Enligt uppgift till Aftonbladet var det fråga om ett misslyckat klockrån.

Flera skott avlossades och ett av dem träffade mannen som befann sig i villans kök. Hans fru och två barn var hemma och ska ha bevittnat delar av händelseförloppet. Mannen ska enligt uppgifterna ha träffats i benet och tagits till sjukhus,

– Skadorna är inte livshotande, säger Pontus Hjelm, befäl vid polisens regionledningscentral till Aftonbladet.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till grovt rån alternativt grov misshandel. Ingen person har ännu gripits i ärendet.

– Det finns uppgifter om två personer på mörka elcyklar med något större däck än vanligt som setts lämna platsen, säger Johan Thalberg vid polisens regionledningscentral till Aftonbladet.

Läs även: Polisen varnar: Visa inte din dyra klocka i publika miljöer

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag