Uppgift: Poliser häktade som misstänkta för grovt narkotikabrott – förvarade knark i sina skåp på stationen

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 23 sep 2023 2023-09-23
E-post 0

Två poliser i Stockholmsområdet har häktats som misstänkta för grovt narkotikabrott, rapporterar Aftonbladet. Enligt uppgift till tidningen har poliserna förvarat narkotika i sina skåp på polisstationen.

På fredagen hölls en häktningsförhandling vid en tingsrätt i Stockholmsområdet gällande grovt narkotikabrott, och två personer häktades som misstänkta för brottet.

Enligt uppgifter till Aftonbladets är de häktade personerna två poliser som arbetar i Stockholmsområdet. De misstänks för att ha gjort ett tillslag där de hittade narkotika. Enligt Aftonbladets uppgifter registrerade de inte tillslaget, utan förvarade istället narkotikan i sina skåp inne på polisstationen.

Tipset som föranledde tillslaget ska ha kommit från en kriminell person, som uppgav var en annan kriminell person förvarade narkotika för de häktade poliserna.

En av de häktade poliserna ska ha varit förhörsledare i fall som kopplas till den gängkriminella miljön i Stockholm.

Ärendet utreds nu av Särskilda åklagarkammaren som utreder brottsmisstankar mot bland annat poliser.

”Han förnekar brott. Han häktades på den lägre misstankegraden såsom skäligen misstänkt”, skriver en av de misstänktas advokat Clea Sangborn i en kommentar till Aftonbladet.

Läs även: Domstolsanställd häktad misstänks ha spridit hemliga uppgifter

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag