Uppgift: Rysk missil dödade två i Polen

Vladimir Putin, Mateusz Morawiecki och Joe Biden. Bild: Kremlin.ru/CC BY 4.0/By Chancellery of the Prime Minister of Poland/CC BY 3.0
  • Tisdag 15 nov 2022 2022-11-15
E-post 84

En anonym amerikansk tjänsteman uppger till AP News att en rysk missil ligger bakom den explosion som dödade två personer i Przewodów, en polsk by nära gränsen till Ukraina. 

Polska regeringen har inte bekräftat uppgiften, men regeringens talesperson Piotr Müller uppger i ett inlägg på Twitter att Polens premiärminister Mateusz Morawiecki sammankallat ”ministerrådets kommitté för nationell säkerhet och försvarsfrågor”.

Müller säger till AP News mötet hålls på grund av en ”krissituation”. Den påstådda ryska missilattacken var en del av dagens missilattacker mot Ukraina, som omfattade minst 85 missiler och främst slog mot landets energiförsörjning.

Ukrainas energiminister Herman Haluschenko säger att Ryssland ”försöker göra maximal skada på våra energisystem inför vintern”. Även grannlandet Moldavien ska ha drabbats av strömavbrott på grund av de ryska missilattackerna.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag