Uppgift: Sköt mot fel lägenhet – måltavla var ”kurdiska rävens” svärmor

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 10 sep 2023 2023-09-10
E-post

Under natten till söndagen utsattes en lägenhet i Uppsala för skottlossning. Enligt uppgift till TV 4 Nyheterna var måltavlan för attacken svärmodern till Rawa Majid, känd i medier som ”den kurdiska räven”. Gärningspersonerna sköt emellertid mot fel lägenhet.

Strax innan midnatt på lördagen larmades polisen om skottlossning i stadsdelen Stenhagen i Uppsala, där det visade sig att en lägenhet beskjutits utifrån.

– Det var människor i lägenheten men ingen ska ha skadats fysiskt, säger polisens presstalesperson Pelle Vamstad till TV 4 Nyheterna.

Polisen har spärrat av ett område i anslutning till den beskjutna fastigheten.

Enligt uppgift till TV 4 Nyheterna ska måltavlan för nattens attack har varit svärmodern till Rawa Majid, känd i medier som ”den kurdiska räven”. Skotten avlossades emellertid mot fel lägenhet.

På torsdagen sköts en kvinna i 60-årsåldern ihjäl i Uppsala, och enligt uppgifter i flera medier var kvinnan mamma till en högst uppsatt person ur Majids kriminella nätverk.

Läs även: Mamma till gängkriminell måltavla för mord

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag