Uppgifter: Beväpnade mopedmän patrullerar ”särskilt utsatt område”

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 2 okt 2022 2022-10-02
E-post

SÖDERTÄLJE I det ”särskilt utsatta området” Ronna i Södertälje har två personer skjutits ihjäl inom loppet av två dygn. Enligt uppgifter till lokaltidningen LT patrullerar beväpnade gängmedlemmar området på moped.

19.41 på lördagskvällen larmades polisen om en skottlossning i stadsdelen.

En skottskadad man i 40-årsåldern påträffades, men hans liv gick inte att rädda och vid 22.35 meddelade polisen att mannen avlidit av sina skador. Smällarna från skotten ska ha låtit som automateld och enligt uppgifter till Expressen är polisens teori att mannen skjutits av misstag.

Händelsen rubriceras av polisen som mord/dråp och är den andra dödsskjutningen på två dagar i Ronna. Detta efter att en 19-åring skjutits ihjäl vid en fritidsgård på fredagskvällen, där två personer har anhållits av polisen misstänkta för mord.

– Vi är inne i en våldsspiral i Södertälje. Vi har haft fyra skjutningar på ungefär en vecka och det är självklart alarmerande, den här utvecklingen vi ser med så grovt skjutvapenvåld. Vi ser allt fler yngre gärningsmän, yngre personer som dras in i kriminalitet och en annan typ av hänsynslöst våld än vi sett innan, säger Caroline Aspegren, lokapolisområdeschef i Södertälje, till Expressen.

Södertäljes lokaltidning LT beskriver det som att det råder fullt krig mellan två kriminella nätverk i staden. Bakgrunden till skjutvåldet ska enligt tidningen vara en konflikt gällande narkotikahandeln.

Vidare ska beväpnade gängmedlemmar patrullera Ronnas gator på mopeder, enligt uppgifter till tidningen.

– Det får du fråga tidningen om, det är inget som jag kan kommentera eller vet något om, säger polisens presstalesperson Carina Skagerlind till Expressen om uppgifterna.

Ronna klassas av polisen som ett ”särskilt utsatt område”.

Läs även: Polisens oro – hela landet blir som Rinkeby: ”Började så här”

Läs även: ”Allmänheten ser att vi är i avsaknad av kontroll”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag