Uppgifter: C redo att vända i migrationsfrågan

Bild: FT Bild/Centerpartiet/CC BY 2.0
  • Tisdag 23 jun 2020 2020-06-23
E-post

Centerpartiet är redo att vända i migrationsfrågan, uppger flera källor med insyn i partiförhandlingarna till Aftonbladet. Det ska handla om stramare regler för familjeåterförening och volymmål för  Sveriges mottagande.

– Centerpartiet vill hellre ha en bred överenskommelse där Moderaterna är med än att kämpa för sakpolitiska frågor, säger en källa från ett parti.

Läs även: Andersson och Stegrud (SD): Centerpartiet saknar fortfarande verklighetsförankring

– Centerpartiet är beredda att kompromissa väldigt hårt för att komma överens. De är beredda att kasta det mesta överbord, enligt en källa från ett annat parti.

En ytterligare källa från ett tredje parti uppger till Aftonbladet att C indikerat att de är redo att böja sig för kravet om familjeåterförening och volymmål.

Ingen av Aftonbladets källor vill framträda med namn, på grund av att förhandlingarna är inne i sitt slutskede, och att läget därför är känsligt.

Jonny Cato, Centerpartiets migrationspolitiske talesperson, säger i en skriftlig kommentar till TT att ”Vi kommer inte överge rätten för föräldrar och barn att återförenas. Däremot vill vi hitta en bred överenskommelse om en långsiktigt hållbar migrationspolitik mellan sansade partier”.

På Twitter förtydligar Cato att partiet inte förhandlar med Sverigedemokraterna i migrationsfrågan.

Läs även: Åkesson till Cato: Sverige ska ha noll asylinvandring

Läs även: Sonessons (M) uppmaning till Jonny Cato och C: ”Stå upp för Sverige”

Bli PLUS-medlem

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag