Uppgifter: Gängkopplad man måltavla när flickvän och mamma dog i lägenhetsbrand

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 4 mar 2023 2023-03-04
E-post

En ung kvinna i 18-årsåldern och en kvinna i 50-årsåldern avled i en lägenhetsbrand i Alby under natten till lördagen. Enligt Expressens uppgifter misstänks branden ha anlagts genom att en person hällt in brandfarlig vätska genom brevinkastet och enligt en teori ska måltavlan vara en gängkopplad man som är pojkvän respektive son till de döda kvinnorna.

Det var vid tretiden på natten som polis och räddningstjänst larmades om en lägenhetsbrand i Alby i kommunen Botkyrka strax söder om Stockholm.

Två personer dog och ytterligare tre skadades och fick köras till sjukhus i samband med branden. Enligt polisen är de avlidna två kvinnor, en i 18-årsåldern och en i 50-årsåldern.

Den unga kvinnan uppges ha hittats på marken nedanför lägenheten, som fanns på femte våningen. Enligt Aftonbladet uppges hon ha hoppat från balkongen för att fly elden.

Expressen skriver att den unga kvinnan kom från ett annat område i Storstockholm men var tillsammans med en man i 20-årsåldern som står skriven på adressen. Mannen är ostraffad, men ska enligt uppgift till tidningen ha haft samröre med gängmedlemmar.

Den medelålders kvinna som också dog i branden ska vara den unge mannens moder.

En av de teorier som polisen nu arbetar utifrån är att mannen var den egentliga måltavlan för det misstänkta attentatet, skriver Expressen.

– Det finns säkert jättemånga med hypoteser. Generellt ställer vi olika hypoteser mot varandra för att komma framåt i utredningen. Sedan arbetar vi förutsättningslöst, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson till tidningen.

Enligt polisen utreds händelsen som mord alternativt mordbrand.

Läs även: Pappa till gängkriminell ihjälskjuten: ”Troligen en hämnd”

Läs även: Det lilla landet som toksänker mordstatistiken – låser in alla gängkriminella

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag