Uppgifter: Misstänkt mördad i Kil var engagerad för ensamkommande

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 28 jun 2019 2019-06-28
E-post 2296

KIL En äldre dam har påträffats död i en bostad i Kil och en 19-årig man misstänks ha bragt henne om livet. Enligt olika uppgifter har brottsoffret varit engagerad för så kallade ensamkommande asylinvandrare.

På onsdagskvällen fann polisen kvinnan i 70-årsåldern död i en bostad i värmländska Kil. Inte långt från brottsplatsen påträffar polisen en man i 20-årsåldern som man frihetsberövar, och efter ett kort förhör blir han anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord.

Enligt polisen kände mannen och kvinnan varandra sedan tidigare. Nya Wermlands-Tidningen rapporterar att det rör sig om en pensionerad lärarinna som ”tyckte om att brodera och var engagerad i integrationsfrågor”. Tidningen uppger även att den misstänkte är 19 år.

Enligt Aftonbladets källor var det kvinnans elev som ringde in till polisen och sade att han hade dödat sin lärare.

Utifrån uppgifter tillgängliga på internet framgår det att den kvinna som tros vara brottsoffret har varit politiskt aktiv i Miljöpartiet och kandiderade för partiet i ett tidigare val till kommunfullmäktige.

Kvinnan nämns i en nyhetsartikel från i höstas om en afghan som får möjlighet att stanna i Sverige tack vare den så kallade gymnasielagen. Där framgår det att afghanen har fått bo hos kvinnan sedan ett knappt år tillbaka. Hon är glad att han och de andra ”killarna” får en ny chans att stanna i Sverige.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag