Uppgifter om våldtäkt nära nyöppnat asylboende – Polisen vägrar kommentera

  • Söndag 27 Dec 2015 2015-12-27
E-post 1939

VÄSTERÅS En kvinna uppges under söndagen ha våldtagits i utkanten av Västerås. En omfattande polisinsats med bland annat vägspärrar pågick under eftermiddagen, men Västeråspolisen vill inte svara på frågor om insatsen. – Jag kommenterar ingenting, säger polisens LKC-befäl till Nyheter Idag.

En omfattande polisinsats pågick under söndagseftermiddagen i området Johannisberg i utkanten av Västerås. Bland annat upprättade polisen vägspärrar och enligt en Facebookgrupp som drivs av boende i bostadsområdet Barkarö stoppades flera bilar av polisen i jakten på en eller flera personer.

Enligt en källa som lokaltidningen VLT haft kontakt med rör det sig om en våldtäkt som ska ha inträffat i området och en Västeråsbo som Nyheter Idag pratat med säger att polisinsatsen pågick i närheten av Mälarcampingen som i början av oktober gjordes om till asylboende.

En eventuell koppling mellan polisinsatsen och campingen är något som bland annat diskuteras i Facebookgruppen och flera boende är oroliga och undrar vad det är som händer. Att det skulle finnas någon sådan koppling tillbakavisas däremot av Helena Wallmarö som är anställd av Migrationsverket och arbetar som teamledare på asylboendet.

Hon vill däremot inte svara på frågor från Nyheter Idag eftersom hon inte är i tjänst, utan hänvisar till Migrationsverkets pressjour. Pressjouren kan under kvällen inte svara på några frågor när vi kontaktar den.

Polisen tystlåten

Inte heller polisen vill svara på frågor om vad det var för insats som pågick under söndagseftermiddagen och kvällen där ett flertal bilister stoppades.

– Jag kommenterar ingenting, säger Västeråspolisens LKC-befäl Ann-Charlotte Israelsson till Nyheter Idag.

Är det en pågående polisinsats just nu?

– Jag kommer inte kommentera någonting.

Du vill inte ens bekräfta om det pågått någon polisinsats?

– Jag kommer inte säga någonting mer om den idag.

Se även:
Våldtog med orden “I’m gonna fuck you little Swedish girl” – Får stanna i Sverige eftersom han riskerar “omänsklig behandling” i sitt hemland
Efter våldtäktsdomen mot två asylsökande – Vänstergrupp demonstrerar mot rasism

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag