Uppgifter: Pojke gruppvåldtogs av tre maskerade gärningsmän

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 4 jun 2019 2019-06-04
E-post 1193

FAGERSTA Enligt uppgifter till Aftonbladet våldtogs en tonårspojke av tre maskerade gärningsmän på måndagskvällen i Fagersta. Polisen är förtegen om händelsen men bekräftar att man utreder en grov våldtäkt.

Enligt Aftonbladets uppgifter ska tonårspojken ha anmält att han blivit fasthållen och våldtagen av tre gärningsmän på måndagskvällen i Fagersta i Västmanland. Efter händelsen fördes han till sjukhus.

När Nyheter Idag talar med polisens presstalesperson Daniel Wikdahl är han förtegen om detaljerna kring händelsen.

– Vi utreder en misstänkt våldtäkt och rubricerar den som grov. Målsägande är en kille som är under 18 år. Det här brottet ska ha skett i lokalpolisområde norra Västmanland, säger han samt att anmälan kom in på måndag eftermiddag och inte på kvällen.

Daniel Wikdahl vill inte bekräfta att det handlar om ett flertal gärningsmän. Han säger att ”gärningsmannen” är okänd.

Nu säger du ”gärningsmannen” i singular. Betyder det att det bara är en misstänkt gärningsman?

– Nej, det svarar jag inte på.

Daniel Wikdahl säger att målsägande har lämnat signalement på den eller de som begick brottet men att polisen inte går ut med dessa uppgifter. Aftonbladet erfar att de misstänkta gärningsmännen söks av polis, men att ingen har gripits.

Läs även: Ensamkommande placerades i familjehem – misstänks ha våldtagit familjens dotter

Stöd Nyheter Idag! Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag