Uppgifter: Två män sköts i kallblodigt bakhåll – polisjakt efter gärningsmän

Foto: Läsarbild Två män skjutna i Märsta
  • Måndag 12 mar 2018 2018-03-12
E-post 166

Under måndagskvällen har två män hittats skjutna i Märsta, norr om Stockholm. – De hittades utomhus, säger Åsa Wallentin på polisens ledningscentral till Aftonbladet.

Ett omfattande polisarbete har dragits igång i området Valsta i Märsta dit polisen fick larm vid 20.45 på måndagskvällen.

– Vi har avspärrningar på platsen, och teknisk undersökning är på väg, säger Åsa Wallentin på polisens ledningscentral till Nyheter Idag.

Polisen jagar en eller flera gärningsmän. Något signalement har inte polisen att lämna ut. När det gäller de två skjutna männen finns inga närmare uppgifter från polisen annat än att de är vid medvetande och förda till sjukhus. Enligt Aftonbladet är den ene mannen skjuten i huvudet, den andre i armen. De blev beskjutna när de befann sig i en bil vid en vändplats och flydde sedan från platsen till fots enligt Aftonbladets uppgiftslämnare.

En förundersökning om försök till mord är inledd. Det kan röra sig om ett planerat bakhåll. En person ringde upp de två skjutna och bestämde möte innan skjutningen enligt Aftonbladets källor.

Foto: Läsarbild Skjutning i Märsta

Foto: Läsarbild Skjutning i Märsta

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag