Upprörda känslor från vänstern om Kristersson: ”Medlöpare”

Foto: Nyheter Idag/Twitter
  • Onsdag 4 dec 2019 2019-12-04
E-post 2869

SVERIGE Ulf Kristerssons möte med Jimmie Åkesson möts av glädje av borgerliga och sverigedemokratiska debattörer och politiker. Men nyheten faller inte alla i smaken. På sociala medier kommenteras nyheten redan argt från opinionsbildare till vänster.

Csaba Bene Perlenberg, kolumnist på liberala Expressen/GT, är en av dem som reagerat på nyheten om att Moderaternas partiledare Ulf Kristersson träffade Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Han skriver kort om Ulf Kristersson: ”Medlöpare”.

Perlenbergs tweet har gillats av flera olika Twitterprofiler som bland annat bland andra Centerpartiets klimatpolitiske talesperson Richard Nordin, liberale krönikören Isobel Hadley-Kamptz, opinionsbildaren, lärarinnan och tidigare KD-tjänstemannen Jessica Schedvin (Schedvin har även en bakgrund inom Moderaterna).

Läs även: Özz Nûjen backas av KD-tjänstemannen Schedvin: ”Özz Nujen är proffsig och vann diskussionen”

Perlenberg har tidigare återkommande kritiserat Staffanstorp, kommunen där Moderaterna styr med stöd av SD.

 

En annan röst till vänster, Aftonbladets (oberoende socialdemokrat) ledarskribent Daniel Swedin, kallar Ulf Kristersson för ”syltrygg”. Det är en tweet som gillas av bland andra Payam Moula, chefredaktör för socialdemokratiska tidskriften Tiden, och Simon Andersson, pressekreterare åt landsbygdsminister Jennie Nilsson (S).

 

Aftonbladets politiske chefredaktör naziststämplar Moderaterna i en tweet som han själv retweetar. Lindberg konstaterar att han haft rätt när han ”brunmålat” Moderaterna.

Foto: Twitter

 

Flera debattörer till vänster gör en poäng av att Ulf Kristersson tidigare gjort utfästelser om att inte samtala med SD. Anna Simon-Karlsson, pressekreterare hos Centerpartiet, citerar Kristersson från januari 2018.

Bli prenumerant

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag