USA: Rasistisk masskytt sköt vita män

Bild: Columbus Police Department
  • Fredag 18 jun 2021 2021-06-18
E-post

USA En 39-årig man har under två dagar genomfört skjutningar som skadat fem. Målet var enligt mannen att straffa vita män då de ska ha skjutit honom med slangbella. Mannens advokat vill ha en rättspsykiatrisk prövning av honom.

Justin Tyran Roberts, 39, har gripits som misstänkt för att vid tre olika tillfällen ha skjutit människor i Georgia och Alabama, USA. Fem personer är skadade efter skjutningarna, rapporterar Ledger-Enquirer.

Till polisen har Roberts berättat att han ville skada främst vita män.

– Han förklarade att under hela hans liv har vita män tagit från honom och särskilt ”vita män med militäriskt utseende,” sade en av utredarna till Ledger-Enquirer.

Enligt Roberts har sådana män vid ett tillfälle skjutit mot honom med slangbellor och orsakat hudinfektioner. Polisen säger emellertid att Roberts saknar tecken på skador.

Läs även: Tolv döda i masskjutning i USA: ”En längre vit man”

Bland Roberts offer finns fyra vita män och en svart kvinna. Ett av offren sköts i ryggen på väg ut ur sin bil, efter att Roberts avfyrat totalt sex skott.

– Jag vara bara tvungen att ha honom, ska Roberts ha sagt enligt en polisutredare.

Läs även: Raskravet från Chicagos borgmästare: Vill bara intervjuas av ”färgade” journalister

Roberts använde en pistol som stulits dagen innan den första skjutningen. Han åtalas för vapenbrott och grov misshandel. Han är sedan tidigare dömd för en vapenstöld.

En psykiatrisk utredning av Roberts ska genomföras på begäran av hans försvarare.

– Polisens vittnesmål har visat att Roberts lider av vanföreställningar och bristande verklighetsuppfattning, säger hans försvarare.

Läs även: Nation of Islam-medlem mördade polis vid Kapitolium i Washington DC

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag