Uteblivna handskakningen: Här vägrar Romsons pressekreterare kommentera

Åsa Romsons pressekreterare vägrar kommentera när Nyheter Idag ringer. Foto: Kristian Pohl/ Regeringskansliet samt svtplay.se i bakgrunden
  • Onsdag 10 jun 2015 2015-06-10
E-post 3127

STOCKHOLM När Nyheter Idag ringer vice statsminister Åsa Romsons pressekreterare Helena Hellström Gefwert för att få en kommentar angående den uteblivna handskakningen slänger hon på luren i örat. – Det har jag ingen kommentar till, säger Hellström Gefwert innan hon abrubt avbryter samtalet.

Under dagens partiledardebatt i riksdagens plenisal vägrade vice statminister Åsa Romson (Mp) skaka hand med Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson efter ett replikskifte. Händelsen har blivit en snackis i sociala medier och reaktionerna är många på Twitter.

Nu möter Åsa Romson hård kritik från Jimmie Åkesson för beteendet i plenisalen.

– Det är inte statsmannamässigt av en vice statsminister att vägra skaka hand med en oppositionsledare, hälsar Jimmie Åkesson, via sin pressekreterare Henrik Vinge, till Nyheter Idag.

Romsons pressekreterare lägger på luren i örat

När Nyheter Idag ringer till Åsa Romsons pressekreterare Helena Hellström Gefwert och ber henne kommentera kritiken från Jimmie Åkesson är hon kort i telefonen. Istället för att bemöta kritiken väljer hon att lägga på luren i örat när vi ringer.

– Det har jag ingen kommentar till, säger hon och avslutar sedan samtalet.

Nedan kan du höra samtalet med Helena Hellström Gefwert

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag