”Utländska grupperingar” – Inga svar hos polisen om storbråket i Halmstad

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 1 okt 2018 2018-10-01
E-post 586

HALMSTAD Natten mot söndagen ska ett rejält storbråk inträffat i centrala Halmstad där polisen hade så stora problem med ordningen att de fick kalla in förstärkning från Göteborg. Flera personer skadades, varav en allvarligt, rapporterar lokalmedia. Men att få svar från polisen om vad som hänt visar sig närmast vara omöjligt.

Det var natten mot söndagen, runt 01.40, som polis larmas med anledning av en medvetslös man vid nattklubben Boom Boom Room i centrala Halmstad. Men den medvetslöse mannen hade flytt från ett annat ställe som heter Halmstad Live. Där hade det brutit ut våldsamma scener i samband med att artister som Dani M hade uppträtt där.

Sedan har bråket vid Halmstad Live fortsatt med grupperingar som slogs i centrala Halmstad. Det blev sådant tumult att polisen tvingades ta in förstärkning från Göteborg och flera personer skadades i bråket varav en allvarligt.

Läs också: Här fångas brutala misshandeln i Halmstad på film – sparkar medvetslös man i huvudet

I medier beskrivs bråket som en konflikt mellan olika ”grupper” och lokaltidningen Hallands Nyheter uppger att våldet var så grovt att folk hoppade på en person som låg ner på marken. Samma tidning berättar även att i samband med bråket ska olika länders flaggor synts från bilar, men det nämns inget om vilka flaggor det var.

På forum som Flashback sprids olika teorier och påståenden om vad som egentligen hände och Nyheter Idag har försökt bringa klarhet hos polisen. Men där tar det i princip stopp.

– Det finns information om att det är olika utländska grupperingar, eller ja, säger Johan Josarp som är vakthavande befäl i region väst.

Troligen avses personer med invandrarbakgrund. En person boende i Halmstad säger till Nyheter Idag att det var ”Balkan-folk” mot MENA, alltså grupper med bakgrund i Mellanöstern och Afrika. Men om uppgifterna stämmer förefaller närmast omöjligt att ta reda på.

Nyheter Idag har försökt nå förundersökningsledare hos polisen i Halmstad, utan resultat. Vi har även talat med stationsbefäl hos polisen i Halmstad samt med polisens presstalesman i polisregion väst. Ingen kan ge svar på vilka grupperna egentligen är.

Vi har även sökt företrädare för Halmstad Live och blir då ombedda att mejla våra frågor. Ej heller där har vi ännu fått svar vid 17.30-tiden på måndagen.

UPPDATERING: Nyheter Idag har tagit del av videobilder från det brutala storbråket. Den videon hittar du här.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag