Utredning om misstänkt terrorbrott i Östersund läggs ned

Foto: Privat
  • Torsdag 7 Nov 2019 2019-11-07
E-post 181

ÖSTERSUND Utredningen om ett misstänkt terrorbrott när en man körde bil på stortorget i Östersund läggs ned. Detta på grund av att åklagare inte kunnat bevisa att mannen hade uppsåt till brottet.

Utredningen om ett misstänkt terrorbrott i Östersund i mitten av augusti läggs ned, rapporterar SVT Jämtland.

En man greps efter att ha kört bil på stortorget i Östersund och häktades av Östersunds tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för terrorbrott.

Läs även: Här grips misstänkte terroristen vid Stortorget i Östersund – Akilovkopplingar ska utredas

Mannen släpptes efter två veckor då misstankarna mot honom försvagats, men åklagare fortsatte utreda ärendet.

– Det finns uppgifter i den här ganska omfattande utredningen som pekar åt olika håll. Jag menar att vi har vänt på alla stenar och jag kan inte bevisa att mannen har haft uppsåt till det här brottet, och då är jag skyldig att lägga ner utredningen, säger åklagare Henrik Olin till SVT.

Enligt tidigare, ej bekräftade uppgifter till SVT ska mannen ha tvingats att utföra dådet på grund av en spelskuld till Kazakstan. Men Henrik Olin kan varken bekräfta eller avfärda uppgiften.

– Jag kan inte kommentera uppgifter ur förundersökningen. Den är fortfarande belagd med förundersökningssekretess, säger Henrik Olin till SVT.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag