V-riksdagsman misstänker högerextrem inblandning i bränderna

  • Tisdag 14 aug 2018 2018-08-14
E-post 48

Vänsterpartiets riksdagsman Daniel Riazat misstänker att extremhögern ligger bakom måndagens bilbränder i Göteborgsområdet. Riksdagsmannen skrev om sina misstankar på Twitter sent måndag kväll.

I en intervju i Expressen under tisdagen förtydligar Riazat vad han menade med tweeten.

– Det jag har tyckt är att det ser väldigt märkligt ut när det sker något sånt här på flera orter samtidigt, på exakt samma sätt. Det är någonting som inte ser ut att stämma. Sen är det upp till polisen att fastställa anledning, orsak och vilka som har gjort det här – för det som har hänt är fruktansvärt, sade Riazat till Expressen.

Riazat klargjorde emellertid att han inte visste exakt vad som skett.

– Det jag har uttryckt i min tweet är att det här verkar misstänksamt. Jag har inte sagt vad som har hänt eller inte har hänt. Jag har faktiskt inte pratat om det här med fler än ett fåtal personer.

Läs även: Ledande Centerpartist lanserar konspirationsteori om bilbränderna: ”De vill att valet ska handla om bilbränder”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag