V-topp erkänner kalsongstöld: ”Idiotiskt”

Jonas Lindberg (V). Foto: Anna Dvrnik / Pressbild /Змітрок Крыловіч CC BY-SA 3.0
  • Söndag 18 jun 2023 2023-06-18
E-post

Många är de politiker som ertappats med lik i garderoben. Nu medger V-toppen Jonas Lindberg att han efter förstamajtåget för sex år sedan blev påkommen när han försökte stjäla märkeskalsonger.
– Det var helt idiotiskt gjort, säger han till Aftonbladet.

Lindberg är numera oppositionsregionråd för Vänsterpartiet i region Stockholm, där han sitter i Hälso- och sjukvårdsnämnden. Han är dessutom verksam som vänsterns sjukvårdspolitiske talesperson.

Utöver sin långa karriär inom V har Lindberg också en bakgrund som kalsongtjuv. Den första maj 2017, efter att ha deltagit i förstamajtåget, blev han ertappad med att stjäla två par Calvin Klein-kalsonger och ett flertal par shorts från Åhléns i Stockholm.

Sammanlagt gick varornas värde upp till 3 055 kronor och den rättsliga påföljden för Lindberg blev en villkorlig dom med dagsböter på totalt 15 200, efter att han godtagit ett strafföreläggande.

– Jag hade en jättejobbig arbetssituation på den tiden. Så jag gick helt vilse i livet på något sätt. Det var helt idiotiskt gjort, säger han till Aftonbladet.

Läs även: Här rappar V-politikern: ”Hey bro”

Vidare berättar han att han erkände gärningen direkt och att han därefter betalade sina böter. Han menar också att han upplyst berörda personer i partiet om domen.

Att det hela skulle röra sig om en politisk aktion – med tanke på att stölden ägde rum den första maj – stämmer inte enligt vänsterpartisten.

– Nej, verkligen inte. Vad skulle det vara? Jag var inne i stan vet jag, för jag hade varit i tåget. Det var stökigt i mitt liv. Då agerar man inte förnuftigt, säger han.

På Twitter kommenteras vänsterpartistens gärning av bland andra komikern Aron Flam.

Läs även: Kallade S för ”jävla fittor” – då lämnar parti(v)eteranen: ”Där gick gränsen”

Läs även: Kalsongman får sparken från Skatteverket

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag