Vägrade servera poliser – fick sparken

Bild: Google maps/torbakhopper/CC BY 2.0
  • Torsdag 2 feb 2023 2023-02-02
E-post 0

En anställd på Pizza Squared i San Fransisco vägrade servera mat till poliser. Nu får personen sparken, rapporterar Fox KTVU.

Den anställde vägrade att servera poliserna den 29 januari – två dagar efter att bilder av hur Tyre Nichols misshandlades till döds av poliser släpptes till allmänheten, vilket lett till demonstrationer i USA.

Poliser brukar besöka pizzerian, och har aldrig tidigare blivit illa behandlade, säger Tracy McCray, ordförande för San Francisco Police Officers Association, till Fox KTVU.

– Våra poliser blev förvånade och bestörta över denna trångsynthet. Vi blev glada över att få ett omedelbart svar från ägarna, inklusive en uppriktig ursäkt för deras anställdas handlingar och ett löfte om att träffa de utsatta poliserna och åtgärda denna olyckliga situation, säger McCray.

Läs även: Sexpolis fick sparken – erbjuds jobb på stripklubb

I ett inlägg på Twitter, publicerat som ett svar till San Fransisco-polisen, skriver Pizza Squared att den anställda var provanställd på sin tredje dag, och fick sparken samma dag som incidenten inträffade.

”Vår enda kommentar är att inget av det här är politiskt för oss. Vilken anställd som helst som beter sig illa mot våra kunder skulle behandlas på samma sätt. Vi vill bara göra god pizza och servera alla som kommer in med ett leende” skriver Pizza Squared till Fox KTVU.

Läs även: Ville inte supa med kollegorna – fick sparken

Läs även: Socialarbetare: Jag varnade för transexuell seriemördare och fick sparken

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag