Polis och väktare besköts med raketer av maskerade ungdomar

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 27 Dec 2018 2018-12-27
E-post 339

TROLLHÄTTAN På onsdagskvällen blev väktare och polis beskjutna med raketer av ett gäng maskerade ungdomar, rapporterar lokaltidningen TTELA. En av väktarna träffades men är inte allvarligt skadad.

Klockan var runt 21.30 på onsdagskvällen när två väktare besköts med raketer i stadsdelen Kronogården i Trollhättan.

– 30–40 maskerade ungdomar sköt raketer mot väktarbilen och när en av väktarna klev ur bilen fick han en på sig och blev skadad, säger jourhavande förundersökningsledare Marcus Karlsson till TTELA.

Väktaren klarade sig dock utan allvarliga skador. När polisen kom till platsen var ungdomarna kvar, men ändå lyckades man inte gripa någon.

– Det är problematiskt när de är så många att avgöra vem det var som sköt. När de ser oss springer de också iväg och det är svårt att få fatt i dem, säger Marcus Karlsson.

Enligt Expressen fortsatte raketskjutningen även efter det att polisen kommit fram. Ungdomsgänget ska också ha skjutit raketer och kastat smällare mot boende i området.

Polisen har ingen misstänkt men välkomnar tips från allmänheten. Den som vill dela med sig av sina iakttagelser kan kontakta polisen på numret 114 14.

Läs även: ”Knivskador på sina halsar” – SVT fortsätter förminska halshuggningen

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag