Väktare utsattes för stenkastning i Västerås

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 11 sep 2018 2018-09-11
E-post 330

VÄSTERÅS Strax efter klockan 21 på måndagskvällen larmades polisen om att en väktare utsattes för stenkastning på Bäckby i Västerås.

På måndagskvällen ska en grupp på 5–6 ungdomar ha varit på Bäckby torg i Västerås och kastat sten mot en Ica-butik. En väktare var på plats och ungdomarna kastade även sten mot honom, dock utan att träffa målet.

Enligt polisens presstalesperson Linda Wideberg finns det inga signalement på gärningsmännen i det initiala ärendet. Inte heller någon information om vad ungdomarnas motiv kan ha varit.

Polisen kom till platsen och pratade med väktaren, men några gärningsmän anträffades inte på måndagskvällen. En anmälan om skadegörelse och en anmälan om försök till misshandel upprättades.

Bäckby är ett av Sveriges 61 så kallade utsatta områden, som bland annat kännetecknas av att kriminella har en inverkan på sin omgivning.

Läs även: Våldsamt upplopp i Västerås – brandmän och poliser utsattes för stenkastning

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag