Våldtog brittiska barn – blir av med medborgarskap och skickas till Pakistan

Bild: Greater Manchester Police
  • Torsdag 27 okt 2022 2022-10-27
E-post

Två män från den uppmärksammade Rochdale-ligan, som våldtog och prostituerade så många som 47 brittiska barn, har fått sina medborgarskap indragna och ska nu utvisas till Pakistan efter ett beslut av en brittisk domstol.

Adil Khan, 51, och Abdul Rauf, 52, kommer utvisas från Storbritannien till Pakistan efter ett beslut av en brittisk domstol, rapporterar BBC.

De dömdes 2012 för sina roller i en omfattande och uppmärksammad groominghärva i Rochdale där flera tonåringar groomades, våldtogs och prostituerades av en grupp män med pakistansk bakgrund.

Läs även: Utsattes för våldtäktsgäng från att hon var elva – nekas ersättning för brottsoffer på grund av trafikbrott

Sammanlagt nio män dömdes för sina roller i groominghärvan, där så många som 47 barn så unga som 12 år bjöds på alkohol och droger innan de blev gruppvåldtagna och prostituerade under hot om våld mellan år 2008 och 2010.

Khan dömdes till åtta års fängelse för att ha gjort en trettonårig flicka gravid, och prostituerat en 15-årig flicka med våld och hot om våld.

Rauf dömdes till sex års fängelse för att ha våldtagit en 15-årig flicka i sin taxi, och kört henne till en lägenhet där andra våldtog henne.

Både Kahn och Rauf släpptes från fängelse i förtid, efter fyra respektive två och ett halvt års fängelse, men fick sina brittiska medborgarskap indragna år 2018, och har sedan dess bestridit sina utvisningar till Pakistan i rätten samtidigt som de återvänt till Rochdale, vilket kritiserats av deras offer.

Läs även: Medlemmar av pakistansk våldtäktsliga kvar i Storbritannien efter flera år

Männens försvarare hävdar att det bryter mot deras mänskliga rättigheter att utvisa dem till Pakistan, och under den senaste domstolsförhandlingen förnekade Kahn att han begått de brott han dömts för, att åklagaren motiverades av rasism och att han inte kunde grooma någon då han inte talade engelska.

Han hävdade också att han ville stanna i Storbritannien för att kunna vara ”en förebild” för sin son och lära honom rätt från fel”.

Domstolen lät sig inte imponeras, utan skrev i sin dom att Kahn visat ”en hisnande brist på ånger” över sina brott, och att allmänheten har ”ett väldigt starkt intresse” av att männen utvisas till Pakistan.

Den svenska debattören Henrik Arnstad, tidigare expert till statsminister Stefan Löfven, hävdade i ett inlägg efter valet att indragning av medborgarskap som Storbritannien gjort innebär att landet inte längre kan kallas för en demokrati.

Läs även: Arnstad: Sverige inte längre en demokrati om Tidöavtalet genomförs

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag