Våldtog och brände pokerproffs levande – får livstids fängelse

Jeffery Morris. Foto: Michigan Sex Offender Registry
  • Lördag 12 Nov 2022 2022-11-12
E-post 83

USA Den tidigare dömde sexbrottslingen Jeffery Morris, 62, döms till livstids fängelse utan möjlighet till villkorlig frigivning. Detta efter att ha våldtagit och sedan mördat det tidigare pokerproffset Susie Zhao genom att bränna henne levande, rapporterar The Oakland Press.

Efter att på torsdagen ha dömts för det brutala mordet meddelar Morris att han planerar att överklaga domen. Men när han i rättegångssalen fick chansen att uttala sig om fallet valde han att inte göra det.

– Det finns mycket jag skulle vilja säga. Den här gången kommer jag inte att säga någonting. Jag väntar tills jag kommer tillbaka för en överklagan och börjar om igen, sade han enligt The Oakland Press.

Susie Zhaos brända kvarlevor hittades den 13 juli 2020 vid en parkeringsplats i närheten av Pontiac Lake i delstaten Michigan.

Hennes händer ska enligt bevisföringen ha varit bundna när hon täcktes med bensin och sedan sattes i lågor – allt detta medan hon fortfarande var vid liv. Hon ska dessutom ha haft omfattande skador i hennes underliv från våldtäkten som skedde dessförinnan.

Under rättegången hävdade åklagarsidan att mordet och våldtäkten var ett sätt för Morris att leva ut en sjuk sexuell fantasi. Bevis för detta presenterades i form av internetsökningar som bland annat innehöll våld mot asiatiska kvinnor samt sexuella möten i avlägsna skogsområden – liknande det där Zhaos kropp påträffades.

Den hemlöse 62-åringen Jeffery Morris är dessutom sedan tidigare dömd för ett sexbrott 1989, rapporterar New York Post.

När domaren Martha Anderson meddelade domen sade hon att det var en av de mest plågsamma rättegångarna hon varit med om i karriären.

– Jag kan inte komma över brutaliteten i detta mord och onödigheten i det hela, sade hon enligt The Oakland Press.

I professionella pokerkretsar var Susie Zhao känd som ”Susie Q”. Kort innan mordet hade hon flyttat tillbaka till Michigan från Kalifornien för att leva med sin mor och styvfar. Under sitt liv led hon av psykisk sjukdom och blev som vuxen diagnosticerad med schizofreni.

Susie Zhao blev 33 år gammal.

Läs även: Mördade höggravid och försökte stjäla ofött barn – döms till döden

Läs även: Man tog sitt liv efter romansbedrägeri

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag