Vansinnesattack med kniv och brandfarlig vätska på tåg i Schweiz

Sex personer blev skadade i attacken. Foto: Twitter
  • Lördag 13 aug 2016 2016-08-13
E-post

SCHWEIZ Sex passagerare har skadats, varav ett barn, i en attack med brandfarlig vätska på ett tåg på lördagen i Schweiz. Den misstänkta gärningsmannen uppges vara en man i 27-årsåldern och ska även varit beväpnad med kniv.

Ett rejält räddningspådrag pågår just nu i Schweiz efter att en 27-årig man gått till vansinnesattack på ett tåg i Schweiz. Mannen ska ha hällt ut brandfarlig vätska som han sedan tänt på. Mannen ska även ha gått till attack med kniv enligt Schweizisk polis.

”Enligt aktuell information har en 27-årig schweizare hällt ut brandfarlig vätska. Han var också beväpnad med åtminstone en kniv. Vätskan tog eld. Sju personer har fått föras till sjukhus med stick- och brandskador”, berättar Schweizisk polis i ett uttalande.

Stort räddningspådrag

En av de skadade uppges vara ett barn i 6-årsåldern och den äldsta skadade ska vara 50 år gammal. Den misstänkta gärningsmannen uppges vara en av de sju personer som förts till sjukhus.

Den schweiziska polisen uppger även i uttalandet att förutom en stor polisinsats ingår tre räddningshelikoptrar i arbetet med att hantera situationen. Även två akutläkare, tre ambulanser och personal från järnvägsbolagen uppges arbeta med ärendet.

Det finns ännu inga uppgifter om gärningsmannens motiv för attacken.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag