Uppgift: Ambulans körde på vänsteraktivist vid tiggarlägret – Fångades på film

Här ligger den skadade vänsteraktivisten. Foto: Romska Rättigheter / Facebook
  • Tisdag 3 nov 2015 2015-11-03
E-post 4729

MALMÖ Ett dramatiskt videoklipp visar hur tumult utbryter utanför tiggarlägret på industritomt i Malmö i samband med polisens insats. – I samband med att ambulansen skulle köra förbi avspärrningarna ställde sig motdemonstranter i vägen och försökte hindra den att komma förbi, säger Filip Friberg till Nyheter Idag.

Tidigt på tisdagmorgonen påbörjade polisen en massiv insats för att bistå kommunen med handräckning inför en avhysning av ett stort tiggarläger på en industritomt i Malmö. På plats fanns vänsteraktivister för att visa stöd för de boende i lägret och när myndigheterna anlände till platsen uppstod tumult.

En som befann sig på platsen var Filip Friberg och han lyckades fånga en dramatisk händelse på film som utspelade sig precis intill en infart till lägret. I videobilder ser vi en ambulans försöka ta sig igenom en folkmassa och tumult utbryter när en grupp vänsteraktivister ställer sig i vägen för ambulansen.

– I samband med ambulansen skulle köra förbi avspärrningarna ställde sig motdemonstranter i vägen och försökte hindra den att komma förbi, säger Filip Friberg till Nyheter Idag.

I videon ser vi även hur ett antal personer slår och sparkar mot ambulansen samtidigt som poliser försöker hålla ordning på platsen. Friberg berättar för Nyheter Idag att en av vänsteraktivisterna blev påkörd och skadad i samband med att han försökte hindra ambulansen. Han lyckades även ta en bild när aktivisten fick hjälp av andra som befann sig på platsen.

Polisen tillbakavisar dock uppgifterna om att någon blivit påkörd av ambulansen.

– Det är en uppgift som har florerat men som inte stämmer. Tydligen ska det ha varit nära att någon skulle kunna ha blivit påkörd av en ambulans, men blev det aldrig, säger polisens presstalesman Lars Förstell till Nyheter Idag.

Artikeln är uppdaterad klockan 15:26.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag