Vänstern har ersatt sin humor med folkförakt

  • Torsdag 25 okt 2018 2018-10-25
E-post 693

DEBATT NPC är det senaste i raden av uttryck som dykt upp i sociala medier och tillskrivs Trumpanhängare och/eller ”alt right”-grupperingar på nätet. Uttrycket har blivit så laddat att det karaktäristiska gråa tecknade ansiktet kan leda till avstängning av ditt sociala konto. Men problemet är inte extremism från höger. Problemet är den massanmälande och humorlösa vänstern som inte ser att att i ett öppet samhälle så tillåts satir, skriver En Arg Blatte Talar.

Begreppet NPC sägs härstammas från diskussionsforum som 4chan och Reddit. NPC syftar på ”non-player character”, figurer i datorspel som mest finns till som dekoration och därför ofta programmeras till enformighet. De poppar upp då och då för att dra oneliners, och agerar i allmänhet på ett förutsägbart sätt med förprogrammerade floskler.

Ungefär som vänstern.

Länge har vi som är aktiva i debatten tvingats utstå hjärnblödningar, när någon av mystiska skäl stämplas som rasist för 5832609:e gången, med luddiga referenser till ”mångfald”, värdegrund eller ”allas lika värde”.

Grova förolämpningar, hånfull ton och avhumaniserande språk om högerväljare har länge varit självklarheter – för de med rätt värdegrund, det vill säga. Men nu när vänstern får smaka på sin egen medicin är det plötsligt inte lika roligt.

NPC-memen har på många håll anklagats för att vara ”avhumaniserande”, och Twitter bannar numera konton enbart för att de har gråa tecknade ansikten som profilbild.

Reaktionerna på NPC-memen säger dock mer om de som reagerar, än de med sinne för humor. Det avslöjar även mycket om hur vänstern egentligen ser på människor, men även deras begränsningar i kulturkriget. Begränsningar som bör utnyttjas, och kommer leda till paradigmskifte förr eller senare.

Satir och humor kräver grundläggande förtroende för människans förmåga att resonera.

Vänstern saknar detta då de ersatt det med folkförakt. Skattebetalarna antas vara för korkade för att kunna skilja humor från verklighet, därför hävdas ofta att mörk humor inte är okej. Då rasistiska och sexistiska skämt tydligen ”normaliserar” fula åsikter och leder till våldtäkt.

Folket antas också vara så djupt barbariska att det räcker med fakta om invandringspolitiken för att alla ska bli nazister. Det är därför media länge undvek nyhetsreportage som gynnar SD, det är även därför ”våga vägra debatten” otroligt nog var en grej för några år sen; En mentalitet som är alldeles för utspridd än idag. Man tror inte på yttrandefriheten, för man tror inte på människans förmåga att resonera och välja bäst idéer.

Vänstern ser idéer som virus, inte verklighetsfragment alla bör analysera. Det är därför dom ställer sig och skriker när Jimmie Åkesson talar, så att ingen ska kunna höra. Det är därför dom försöker radera min youtubekanal och facebooksida via falska massanmälningar. Det är därför man drar igång en namninsamling för att försöka få Alexander Bard sparkad.

Man litar helt enkelt inte på att folk kan göra bra beslut med alla fakta på bordet. NPC-memen är inte bara rolig utan dessutom sann. Alla som försökt argumentera med vänsterfolk vet hur ofattbart hjärntvättade de är, nog för att den här sortens meme ska bli populär enbart via igenkänningsfaktorn.

Åsikter grundas ofta på trender och ytlighet, inte att man gjort egen forskning. När Hans Rosling säger att man borde hjälpa på plats jublar dom, men när Jimmie Åkesson säger detsamma börjar referenserna till 1940-talet.

Och ta abortfrågan till exempel. Under valrörelsen efterapade många hur SD:s abortpolitik gör dom till kvinnohatare – utan att förstå att tolv veckor är normen över Europa. Vill ni hävda att Danmark och Schweiz är kvinnohatare också?

I denna video intervjuas flertal SD-motståndare med starka åsikter i frågan, som inte ens kan grundläggande fakta om aborter: https://youtu.be/kHMGVRpMsHM

Vänstern är van vid att använda hån som verktyg, främst för att kompensera bristen på genomtänkta argument. Skillnaden är dock att epitet som ”husblatte” och ”rasist” knappast bär lika mycket substans som högerns förolämpningar. Vänsterns tillmälen grundar sig i folkförakt och kan därför inte finna förankring bland folket. I kontrast till detta ser inte arbetarklassen moralpanik som något attraktivt eller relaterbart, och därför blir högerns hån mer lockande.

Vilket för oss till sista punkten: Censur.

Att reagera på humor med censur är vad diktatorer brukar göra. I grund och botten förstår man att ens idéer inte är tillräckligt bra för att kunna funka i sin egen rätt – snarare måste de genomföras med tvång. Det är därför svenska folket aldrig tillfrågades om mångkulturen eller invandringspolitiken. Folkomröstningen uteblev och ersattes med den heliga godheten av de bättre vetande.

Men makt som grundar sig på rädsla, snarare än sammanhållning över genomtänkta principer, är inte ett hållbart system. Fast om man nu blivit förprogrammerad av PK-eliten och inte kan tänka utanför klyschor, hur ska man kunna veta det?

 

 

Om debattören

En Arg Blatte – eller Angry Foreigner – är samhällsdebattör.

Du hittar honom på Facebook Twitter och Youtube.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag