Vänstern rasar mot Fredrik Malm (L) efter inlägg om palestinier som ”vrålar på arabiska”

Bild: Frihamnsdagarna/Tommy Winterskiöld Vestlie/CC BY-SA 2.0/Bookish Worm/CC BY-SA 4.0
  • Måndag 25 mar 2024 2024-03-25
E-post 0

Den liberala riksdagsledamoten Fredrik Malm får hård kritik från vänster efter ett inlägg på plattformen X om hur palestinier beter sig på sina anti-israeliska demonstrationer.

Det var på lördagen som Malm publicerade inlägget, där han skrev att ”Förutom att palestinierna får stöd av totalitära diktaturen Kuba så uppträder de aggressivt och vrålar på arabiska så folk blir rädda. Det är enorm skillnad mot iranier, syrianer o kurder som alltid manifesterar för att vinna svenskar – inte stöta dem ifrån sig.”

Med inlägget publicerade Malm även en bild från en propalestinsk demonstration vid Odenplan i Stockholm.

Reaktionerna från vänster lät inte vänta på sig. Flera framträdande vänsterprofiler menade att Malms beskrivning av demonstranterna var rasistisk.

Men Fredrik Malm står på sig.

– Jag har följt manifestationer i 25 år i Stockholm och det har genomgående varit så att de palestinska manifestationerna skiljer ut sig. Det är en mer aggressiv stämning på de mötena och vanliga människor ryggar tillbaka, säger Malm till Expressen.

Expressen: Vad var det du reagerade på under manifestationen som var aggressivt?

– Jag reagerade på att man viftar med olika diktaturers flaggor. Men jag tycker att de palestinska manifestationerna ofta skiljer ut sig. Redan för 20 år sedan till exempel så brände man en docka som föreställde en jude på ett möte i Malmö.

Läs även: Palestina-demonstranter: ”Gasa judarna!”

Läs även: Frankrike förbjuder pro-palestinska demonstrationer

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag