Vänsterpartister: Genustänk och färre läxor ska lösa problemen i Malmös skolor

Foto: Flickr
  • Onsdag 24 jan 2018 2018-01-24
E-post 2400

MALMÖ Två vänsterpartister i Malmö förklarar i en debattartikel att den våldsspiral som präglar skolor i Malmö måste brytas på något sätt. Debattörernas förslag är att inför mer genusutbildning och färre läxor.

I en debattartikel i Sydsvenskan uppger två vänsterpartister att mer genustänk och färre läxor är lösningen på den svenska skolans problem. De två vänsterpartisterna Hanna Thomé, oppositionskommunalråd i Malmö, och Anders Skans, gruppledare i Malmö kommunfullmäktige, uttrycker att skuld aldrig får läggas på skolbarnen.

I artikeln medger vänsterpartisterna att skolorna i Malmö är präglade av våld och hot. Att detta är ett utbrett problem är däremot något som inte ursäktar att vuxna skriker på barn, menar debattörerna.

När vuxenvärlden fallerar kan det aldrig vara barnens fel”, skriver artikelförfattarna.

Debattörerna pekar på att betygs- och provhets är något som skapar stora stressproblem för skolbarn och bidrar till en otrygg miljö. Lösningen på detta är att skolarbete ska hållas inom skolan och att studier inte ska läggas över på barnens hem, skriver vänsterpartisterna.

För att hantera det ökade våldet i skolan anser vänsterpartisterna att det måste finnas en strategi för personalen att bemöta barnen på rätt sätt. De vuxna måste utrustas med verktygen för att kunna bryta den våldsspiral som präglar Malmös skolor. De verktygen involverar genusutbildning.

”I Malmös hårda skolmiljö är genusutbildning och frågor kring bemötande grundläggande för att destruktiva beteenden ska kunna brytas”, skriver debattörerna.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag