Vänsterpartister la ner BB – Vågar ej röra sig i Sollefteå längre – Dock kvar i partiet

Foto: Flickr
  • Onsdag 10 maj 2017 2017-05-10
E-post 1038

SOLLEFTEÅ Vänsterpartisten tillika regionpolitikern Annicka Burman vågar inte vistas i Sollefteå längre. Detta efter att hon röstat för att lägga ned Sollefteåbornas BB vilket lett till att en mamma fått föda barn i bilen. Jonas Sjöstedt hävdar att Burman inte längre företräder V men partiet har inte uteslutit henne trots hennes ageranden, han har inte ens kontaktat henne. 

Under onsdagskvällen kommer SVT genomföra en vårddebatt i Sollefteå. Bland annat har den statliga tv-kanalen bjudit in regionpolitikern Annicka Burman (V) till att delta i sjukvårdsdebatten. Vänsterpartisten vågar dock inte ta sig till Sollefteå. Det rapporterar SVT Västernorrland.

– Jag vågar helt enkelt inte åka till Sollefteå. Det är ju ett ganska högt tonläge, med väldigt mycket hat, hån och hot ibland, säger Burman (V) till SVT Västernorrland.

Vänsterpartiets ledning saknar kontroll över partiet i Västernorrland. I vintras blev det osämja bland Vänsterpartiets regionpolitiker när Socialdemokraterna bröt samarbetet med Vänsterpartiet. Annicka Burman och två partikollegor bestämde sig för att lämna partigruppen i landstinget.

Istället röstade Annicka Burman (V), fortfarande representant för ett parti som säger sig värna välfärden, för att lägga ned Sollefteå BB.

Nyheter Idag har tidigare rapporterat om hur Burman hånskrattat åt de Sollefteåbor som förtvivlat ockuperat BB i hopp om att politikerna ska bry sig om deras behov.

–  Det är lite synd om människorna att de inte kan titta framåt, kommenterade Annicka Burman (V) BB-ockupationen till SVT Västernorrland, samtidigt som hon skrattade.

LÄS ÄVEN: Norrländska mammor vägrar föda barn i bilen – Nu ryter de ifrån och ockuperar Sollefteå BB

Sedan Burman och hennes politikerkollegor i regionen röstade för nedläggningen av Sollefteå BB har minst en mamma varit tvungen att föda barn i bilen på väg till närmsta förlossningsklinik, tio mil bort.

LÄS ÄVEN: Bilförlossningen: Stod barfota i snön med navelsträngen hängandes

Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt menar att Burman inte längre företräder Vänsterpartiet. Vänsterpartiets partistyrelse har däremot inte uteslutit Burman från det parti han hävdar att hon inte längre företräder. Detta trots att hon varit med och lagt ned ett BB i Norrlands inland.

Sjöstedt har inte heller lyft på luren och ringt upp Annicka Burman trots att hon lägger ned BB-kliniker i partiets namn, något Burman bekräftar till SVT.

– Min partiledare har inte överhuvudtaget pratat med mig. Han är inte insatt i den här frågan, det är jag. Och han har faktiskt fel, säger Annicka Burman (V) till SVT Västernorrland.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag