Vänstersajten Politism fortsätter gå med brakförlust

Margret Atladottir och Eric Rosén. Atladottir har nu lämnat Politism. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 7 aug 2018 2018-08-07
E-post 1192

STOCKHOLM Trenden håller i sig. Vänstersajten Politism fortsätter göra miljonförluster. Årsredovisningen för 2017 visar att man går back med 2,5 miljoner kronor.

Politism startades 2013 med ett startkapital på sex miljoner kronor från Aftonbladets ägare Schibsted och de fackliga organisationerna LO och Kommunal. På sajten beskriver man sig som vänster men inte lojala till något parti. Initialt anställdes Eric Rosén och Margret Atladottír som redaktörer.

Läs mer: Atladottir besviken över rapportering om Politism-förluster: ”Dom har hittat informationen på rasistsidor”

Deras lönekostnader har under åren överstigit den totala omsättningen i verksamheten och varje år sedan starten har projektet gjort mångmiljonförluster. 2016 tvingades LO och Kommunal att skjuta in ytterligare fem miljoner kronor för att rädda Politism från att sjunka. Pengarna skulle räcka till och med 2018.

– Anledningen är att Politism precis som andra tidningar och plattformar har jättesvårt att få de annonsintäkter som man trott. Hade vi inte gått in med de här pengarna hade Politism behövt lägga ner, sade Karin Hagman till tidningen Kommunalarbetaren i samband med att extratillskottet gjordes.

Årsredovisningen för 2017 visar att Politism gör ett minusresultat på 2,5 miljoner kronor. Åren innan har resultaten varit: -3,4 miljoner kronor (2014) -3,3 miljoner kronor (2015) -3,2 miljoner kronor (2016).

I januari 2018 lämnade Margret Atladottír Politism för att börja på Filip Hammars och Fredrik Wikingssons TV-produktionsprogram. Hon ersattes av Zina Al-Dewany.

Mer läsning:

Politism går med brakförlust: Här är 9 tips på hur de vänder till svarta siffror

Politism redovisar nya brakförluster: Gick back med otroliga 3,2 miljoner 2016

Skräcksiffrorna: Här redovisas mångmiljonförlusterna för Politism

Politism går back 850 000 i månaden: ”Grekiskt underskott”

LO och Kommunal räddar krisdrabbad vänsterblogg med ytterligare 5 miljoner

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag