Veronica Palm (S) hånas efter felaktig attack på KD

What goes around comes around. Foto: Wikimedia Commons / Twitter
  • Måndag 18 sep 2017 2017-09-18
E-post 2247

STOCKHOLM Trots att Kristdemokraterna inte går att rösta på i kyrkovalet hånas partiet av socialdemokraten Veronica Palm som, felaktigt, påstår att KD fick under tre procent i valet. Nu hånas istället Palm själv i sociala medier.

När socialdemokraten Veronica Palm försöker håna Kristdemokraterna på Twitter kom attacken att omedelbart slå tillbaka mot henne själv. I en tweet skriver hon att ”KD fick alltså under 3% i KYRKOvalet…” i ett försök att håna riksdagspartiet.

Men faktum är att Kristdemokraterna inte ställer upp som politiskt parti i kyrkovalet. Däremot finns nomineringsgruppen ”Kristdemokrater i Svenska kyrkan” vilket är något annat. Egentligen heter förbundet ”Kristdemokrater för en levande kyrka” men har ännu inte fått lov att ändra namnet på valsedlarna.

Det parti som fick flest röster i Kyrkovalet är Socialdemokraterna, det parti som Veronica Palm själv länge varit aktiv i. Palms fadäs har uppmärksammats av flera Twitteranvändare som nu riktar kritik mot den förre detta riksdagsledamoten.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag