Veronica Palm tokrasar mot Grand Hotel: ”Europeisk nazistfest”

Veronica Palm rasar över banketten. Foto: Nyheter Idag samt Twitter
  • Fredag 4 nov 2016 2016-11-04
E-post 975

STOCKHOLM ”Det här med Europeisk nazistfest på Grand Hotel i Stockholm. Hur i helvete kunde det bli så här?” frågar den före detta socialdemokratiske riksdagsledamoten Veronica Palm på Twitter. Bakgrunden är att SD tillsammans med en rad EU-kritiska partier håller bankett på Grand Hotel.

EU-kritiska politiker och opinionsbildare från flera Europeiska länder samlades på Grand Hotel i Stockholm på fredagskvällen för banketten ”European Freedom Awards”. Under banketten väntas den förre detta tjeckiska presidenten Václav Klaus ta emot ett pris. Klaus har gjort sig känd för sin hållning gentemot EU, inte minst när han satte sig emot Lissabonfördraget.

Även om stämningen inne på banketten är god, är inte alla lika glada över att den äger rum. Tidningen DN gör stor sak av att aktivister skriver negativa recensioner på Grand Hotels Facebooksida och i sociala medier går en den före detta socialdemokratiske riksdagsledamoten Veronica Palm längre än så.

”Det här med Europeisk nazistfest på Grand Hotel i Stockholm. Hur i helvete kunde det bli så här?” frågar hon i en tweet.

Även utanför banketten hade en grupp om 20 personer samlats för att protestera med någon form av musikanläggning. Några av de som medverkar på banketten är Nigel Farage från brittiska UKIP, en rad SD-politiker som Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson men även den före detta partiledaren för Ny Demokrati Ian Wachtmeister.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag