Vetlandaafghanen Sultani häktas – utbrott i rättssalen

Tamim Sultani Foto: Facebook
  • Fredag 5 mar 2021 2021-03-05
E-post 112

VETLANDA Han greps beväpnad med en kniv och är misstänkt för att ha huggit ner sju personer på onsdagen i Vetlanda. Under fredagen hölls häktningsförhandlingen med den misstänkte afghanen Tamim Sultani som avbröt förhandlingen vid flera tillfällen.

Sultani stoppades av polis som sköt verkanseld i benet på honom strax utanför hans bostad på onsdagseftermiddagen kort efter att Sultani attackerat och skadat sju personer, varav flera fick livshotande skador.

På torsdagseftermiddagen begärde åklagare Adam Rullman att Sultani skulle häktas. Häktningsförhandlingen hölls på fredagsförmiddagen och Sultani blev häktad som misstänkt på sannolika skäl för sju fall av försök till mord.

Under förhandlingen var Sultani, som är folkbokförd som 22 år men ser äldre ut, lynnig. Han avbröt förhandlingen vid flera tillfällen och slog enligt Aftonbladet näven i bordet vid ett tillfälle.

Han sa också att han ”inte gjort något”, uppger Expressen.

Tamim Sultani är tidigare dömd för ringa narkotikabrott. Han har fått tillfälliga uppehållstillstånd som förlängts i omgångar sedan 2017. I dag har Sultani inget giltigt uppehållstillstånd. I november 2020 gick hans senaste uppehållstillstånd ut.

Den svenska migrationslagen tillåter personer som har en ansökan inne om förlängning av uppehållstillstånd att fortsätta att vistas i Sverige.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag