Video: 600 afrikanska migranter stormade spanska gränsen – flera poliser skadade

  • Fredag 27 jul 2018 2018-07-27
E-post 1220

Gränsen till den spanska enklaven Ceuta stormades på torsdagen av afrikanska migranter. Några av afrikanerna var beväpnade med frätande kalk och avföring som de attackerade gränspolis med, uppger Daily Mail.

Ungefär 800 migranter beräknas ha samlats i en massiv anstormning av gränsstaketen i Spaniens nordafrikanska enklav Ceuta som ligger på marockanska kusten. Totalt 602 personer lyckades enligt spanska myndigheter ta sig över eller genom de dubbla taggtrådsstänglsen.

Anstormningen skedde strax efter gryningen på torsdagen och migranterna klättrade över stängslen eller klippte upp hål. Flera var beväpnade med avföring och frätande kalk som de kastade mot poliser som försökte stoppa intrånget, uppger spanska myndigheter.

Enligt spansk polis så kastade migranterna även stenar på polisfordon, förstörde glasrutor och kastade hemmagjorda eldprojektiler på polisen.

15 poliser fick enligt uppgift föras till sjukhus för vård efter stormningen. 16 migranter har också fått vård, enligt CBS.

Migranterna kommer enligt Daily Mail från subsahariska länder och befann sig innan stormningen illegalt i Marocko.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag