Video: Se polisens eldstrid med terroristerna i Paris

Foto: Youtube
  • Söndag 15 Nov 2015 2015-11-15
E-post 34

PARIS Ett videoklipp som under dagen spridits flitigt i sociala medier visar franska polismän i eldstrid med terrorister under gisslandramat vid Bataclanteatern. Vid terrordramat mördades 87 människor, två terrorister sprängde sig själva i luften och en tredje terrorist dödades när han sköts av polisen.

Videoklippet har spridits och kommenterats flitigt. Många reagerar på att poliserna inte är bättre beväpnade och att inga tungt beväpnade antiterroristpoliser eller soldater tycks synas till.

Under dagen idag har siffran över antalet dödsoffer för fredagens terrordåd stigit till 132 efter att tre kritiskt skadade avlidit på sjukhus, skriver The Telegraph.

Identiteten på fler av terroristerna har nu dessutom offentliggjorts. En av dem är Ibrahim Abdeslam från Belgien, som i fredags var en av de terrorister som genomförde en självmordsattack i Paris. Hans bror, 26-årige Salah Abdeslam, är efterlyst för sin inblandning i fredagens terrordåd.

Sedan tidigare har den 25-årige asylsökande migranten Ahmad Almuhamed från Syrien och 29-årige Ismaël Omar Mostefa, som är född i Frankrike men har algerisk invandrarbakgrund, identifierats.

Den franska regeringen vill förlänga undantagstillståndet i landet i tre månader, något som krävs ett beslut från parlamentet för att göra. Från söndagen och framåt har dessutom tre dagars landssorg utlysts.

Se även:
Säpo bekräftar: Asylsökande IS-terrorister får stanna i Sverige – Dussintals varje år

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag