Videobeviset: Skärmdumpen med Börje Salming är äkta

  • Torsdag 6 sep 2018 2018-09-06
E-post 103

SVERIGE Enligt författaren Lars Wilderäng ska den omtalade skärmdumpen med Börje Salming vara falsk. Men Nyheter Idag har talat med Christopher Larsson (SD) som kontaktade Salming över Facebook och tog skärmdumpen. Han har nu filmat av sin datorskärm för att visa att Salmings svar inte är manipulerat.

Det började med ett kändisupprop i Aftonbladet där 253 namn står med på en lista under parollen ”vad som helst men inte SD”. En av de som reagerade på listan var Christopher Larsson som är en aktiv Sverigedemokrat.

– Börje är en riktig kämpe, en person jag sett upp till, så jag blev sjukt besviken. Jag tänkte att detta ska jag fråga honom om, så jag messade och han svarade. Det kändes bra, säger Larsson.

Larsson letade upp Salming på Facebook och frågade rakt ut om han verkligen hade lånat ut sitt namn till det omtalade kändisuppropet. ”Hej stämmer det att du gått med i Kjell Bergkvists upprop mot Sverigedemokraterna”, frågar Larsson i chatten.

Och då svarar Salming att ”nä det stämmer inte”. Larsson var nöjd med svaret och tog en skärmdump som han sedan publicerade i sociala medier.

Wilderängs ”faktakoll” stämmer inte

Därefter kan Börje Salming fått kalla fötter. Enligt författaren Lars Wilderäng har Salming hävdat att Larssons skärmdump är falsk. ”Exempel faktakoll. Tro inte på allt i sociala meider”, skriver Wilderäng och hänvisar till en tidigare tweet från sig själv där han redovisar vad han har fått för svar från Salming.

En som verkar tro på Wilderängs förklaring är journalisten Emanuel Karlsten som i en kommentar på Twitter skriver att ”det förklarar ju varför ingen seriös tidning har publicerat nyheten” – och syftar på nyheten om att kändislistan innehåller falska namn.

Men Wilderäng har fel och skärmdumpen är äkta. Larsson tänkte till i förväg och filmade av hela skärmen när han klickar fram konversationen på Facebook och scrollar fram till det svar som Salming gav. Du kan se videon ovan i videospelaren, där Larsson visar att Salmings förnekande om sitt deltagande i kändislistan är på riktigt.

Själv har Larsson en teori om varför Salming ger det svar han ger till Wilderäng.

– Alltså jag fattar att man inte kan säga nej, Börje ville väl fortsätta sälja kallingar till kändiseliten. Han ville väl komma på fester och gå på premiärer med de andra godhetsnarkomanerna, säger Larsson till Nyheter Idag.

Nyheter Idag söker Börje Salming för en kommentar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag