VIDEOEXTRA! Här hotar rånaren med automatvapen i Hallunda: ”Sköt i luften”

  • Onsdag 9 mar 2016 2016-03-09
E-post 255

STOCKHOLM Dramatiska videobilder visar hur människor kastar sig i skydd när en maskerad rånare riktar ett automatvapen mot dem. Händelsen utspelades i Hallunda centrum på onsdagsmorgonen i samband med att flera maskerade personer forcerat en bil mot en guldbutik.

Det var dramatiska scener som utspelade sig i den södra Stockholmsförorten Hallunda när flera maskerade personer, beväpnade med vad som ser ut att vara automatvapen, forcerade en guldbutik på onsdagsförmiddagen. Videobilder som Nyheter Idag nu kan publicera visar hur en rånare håller vakt utanför butiken och riktar vapnet mot människor som flyr undan i panik.

– Jag gick fram till en av rånarna, men han knuffade omkull mig och hotade mig med ett vapen, säger en pensionär som blev ögonvittne till rånet till Nyheter Idag.

Ögonvittnet lyckades inte uppfatta åldern på rånarna men han säger till Nyheter Idag att minst en av dem var mörkhyade. Ett annat vittne som Nyheter Idag talat med på plats hade hört en av rånarna tala svenska.

Polisen berättar på sin hemsida att i samband med rånet har fotanglar kastats ut på vägar i anslutning till brottsplatsen. Polisen skriver även att skott ska ha avlossats i luften, men ingen person ska ha kommit till skada. Däremot ska flera personer ha blivit chockade av händelsen.

– Nu söker vi efter en svart BMW som de flydde i, säger Hesam Akbari vid polisen till tidningen Aftonbladet. Ytterligare ett ögonvittne som Nyheter Idag talar med tillstyrker att rånarna lämnat platsen i en BMW.

Just nu pågår ett stort polispådrag i området runt Hallunda, där även en polishelikopter ingår, i sökandet efter rånarna. Polisen har även spärrat av ett område utanför Hallunda Centrum i närheten av en park. Enligt ögonvittnen tappade rånarna en svart väska vid flera tillfällen när de var på sin flykt.

– Väskan var antagligen tung, så jag tror att de fick med sig guld från butiken, säger det vittnet till Nyheter Idag.

Senare under dagen påträffar polisen den eftersökta bilen av märke BMW vid en gångväg i Norsborg, bara några stenkast från Hallunda Centrum. Det berättar polisen i en uppdatering på sin hemsida.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag