Vill du ha ett varmt och behagligt inomhusklimat?

  • Fredag 4 nov 2022 2022-11-04
E-post 0

Då är en vattenburen fläktkonvektor ditt bästa alternativ!

En fläktkonvektor är en effektiv och billig lösning för att skapa en varm och behaglig temperatur i ditt hem eller kontor. Den ersätter funktionen av panelradiatorer eller element samtidigt som den skapar en jämn fördelningen av den varma luften i stora som små utrymmen. En fläktkonvektor kan installeras i vilket rum som helst utan att ta upp för mycket plats. I dagens moderna hus är det många som inte vill att deras fläktkonvektor ska vara synlig, därav finns det numera ett flertal diskreta lösningar på marknaden som möjliggör just att den estetiska faktorn kan bevaras.

En vattenburen fläktkonvektor ansluts till det vattenburna system som finns att tillgå i bostaden, i många fall idag är det bergvärmen den ansluts mot. Fördelen med att koppla på en fläktkonvektor mot bergvärmen är att man under vintertid kan hålla utrymmet varm billigt och att man under den varma sommartiden kan använda frikylan från bergvärmehålet till fläktkonvektorn för att sprida kyla. Med en fläktkonvektor slår man två flugor i en smäll! Värme på vintern och kyla på sommaren, alltså maximal komfort till en låg kostnad.

På marknaden idag finns det både takmonterade och väggmonterade fläktkonvektorer i olika snygga designer och kapaciteter. Men något som på senare år har blivit populärt i bostäder, är att just bygga in fläktkonvektorn i tak eller vägg, så att det enda man ser är själva luftintagsgallret och luftutblåsgallret. Förutom att det blir estetiskt snyggare att inte ha en klumpig maskin på väggen, är den lösning också optimal utifrån ljudnivå. En inbyggd fläktkonvektor låter mycket mindre än en utomliggande fläktkonvektor.

En smidig lösning för dom som vill ha värme i mindre utrymmen eller i köket är annars Spacesaver, som enkelt monteras in i sockelutrymmet. Den går även att bygga in i garderober, byråer mm. Fördelen med en Spacesaver är att den tar upp lite plats, är hyfsat osynlig och att den är billig i både drift och installation.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag