Ville ha covidpass – försökte vaccinera fejkarm

Genrebild. Bild: SELF Magazine/CC BY 2.0
  • Måndag 6 dec 2021 2021-12-06
E-post 272

ITALIEN 57-årige Guido Russo ville ha ett vaccinpass utan att faktiskt behöva vaccinera sig. Han försökte då lura sjuksköterskan att ge honom sprutan i en fejkarm – men blev påkommen, rapporterar Metro.

Guido Russo, en tandläkare i Piedmont-regionen i Italien, gick till ett vaccinationscenter för att vaccinera sig så att han kunde få ett godkänt covidpass, som behövs för en mängd aktiviteter i Italien, inklusive att arbeta.

När sjuksköterskan skulle ge honom en injektion upptäckte hon att något inte stod rätt till. Det var något konstigt med färgen på armen. Det visade sig att han hade utrustat sig med armproteser som han köpt från Amazon.

Guido Russo bad om att ändå få ta en spruta i fejkarmen, men det gick inte personalen med på och ringde i stället polisen.

Russo har sagt till polisen att han inte tror på vaccinet och vill inte ha det, men att han behöver ett vaccinpass för att få jobba. Han ska nu ha fått sin tandläkarlegitimation indragen.

Italien har infört tuffa restriktioner som gör att många känner sig tvungna att ta vaccinet trots att de egentligen inte vill det.

På måndagen ska ännu tuffare regler träda i kraft som innebär att vaccinvägrare bland annat stoppas från att använda kollektivtrafik och gå på restaurang.

Läs även: Rapstjärna i blåsväder – påstår att bekants testiklar svällde upp av vaccin

Läs även: Här rånas mamma med spädbarn – på sin egen uppfart

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag