Ville simma med delfiner – dödades av haj

Bild: Olga Ernst/CC BY-SA 4.0
  • Tisdag 7 feb 2023 2023-02-07
E-post

En tonårig flicka har dödats i en misstänkt haj-attack i Perth i västra Australien, rapporterar ABC News. Flickan ska ha åkt jet ski med sina vänner i Swan River, och hoppat i vattnet för att försöka simma med delfiner när hon attackerades. 

16-åringen drogs upp ur vattnet med allvarliga skador, och sjukvårdspersonal försökte förgäves rädda hennes liv på plats.

– Hennes familj var inte där när detta hände, men hennes vänner var och som du kan föreställa dig är detta en extremt traumatisk händelse för någon att bevittna, så självklart erbjuder vi psykologstöd till alla som bevittnade eller påverkades av händelsen, säger polisinspektör Paul Robinson till ABC News.

Enligt australiensiska Department of Fisheries är det ovanligt att hajar befinner sig så långt upp i floden, som flyter genom Perth på väg till indiska oceanen.

– Jag har pratat med fiskare och vatten-polisen och tyvärr har vi ingen aning om vad för slags haj det handlade om, säger Robinson.

Läs även: Här fångas dödliga hajattacken på film

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag