Ville stoppa våldet i Tensta – blev själv skjuten i benet

Polisen på plats utanför Karolinska sjukhusets akutmottagning. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Läsarbild
  • Fredag 9 okt 2015 2015-10-09
E-post 163

 

STOCKHOLM. En man i 30-årsåldern blev igår kväll skjuten i benet i Stockholmsförorten Tensta. Den skjutne mannen ingår i en grupp som för några år sedan lovade att ”fixa stöket” i förorten. – Man har jobbat stenhårt under natten med teknisk undersökning och hela dagen med förhör, säger polisens presstalesman Kjell Lindgren.

Det var i en tidningsintervju för ett antal år sedan som mannen, som idag är i 30-årsåldern, tillsammans med tre av sina kompisar talade ut om situationen i Tensta.

I intervjun berättade 30-åringen att de visste vilka ungdomarna som kastade sten och bråkade var, att de skulle få tag på dem och att de skulle ”fixa stöket” bara polisen höll sig borta från den utsatta förorten.

Igår blev den 30-årige mannen själv offer för ”stöket” i förorten. Enligt en insatt sjukhuskälla sköts mannen i låret och fördes till akutmottagningen på Karolinska sjukhuset för vård.

Enligt samma källa blev det en ansträngd situation när den skjutne 30-åringen kom in till akuten i sällskap av en ”svans” på ett tiotal andra män. Polis kommenderades till Karolinska för att se till att det inte skulle uppstå våldsamheter vid sjukhuset.

Polisen: ”Har jobbat stenhårt med teknisk undersökning”

Stockholmspolisen bekräftar att ett larm om en skjuten man i Tensta kom in klockan 22:20 igår kväll och att mannen sköts utomhus. I övrigt är presstalesmannen Kjell Lindgren tystlåten om detaljer i ärendet.

– I och med att det är i början av en händelse, man har jobbat stenhårt under natten med teknisk undersökning och hela dagen med förhör, så vill jag inte berätta några som helst detaljer runt det där, säger han till Nyheter Idag.

– Det kan vara sådant som är värdeullt för oss att bara vi vet när vi får tag på en eventuell gärningsman, fortsätter han.

Polisen vill heller inte vare sig bekräfta eller dementera uppgifterna från sjukhuskällan.

– Den personliga integriteten gör att vi inte berättar någonting om inblandade personer i det här läget, säger Lindgren och tillägger:

– Det är en man, det kan jag säga, det räcker.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag