Virtanen om Wallin: ”Hon ser fram emot att bli martyr i finkan”

Fredrik Virtanen (t.v) och Cissi Wallins kommentar (t.h). Foto: Pressbild Micke Grönberg/Sveriges Radio
  • Torsdag 8 mar 2018 2018-03-08
E-post 512

STOCKHOLM Efter att Fredrik Virtanen anklagats för våldtäkt av Cissi Wallin anmäler han nu Wallin för förtal. Själv har Virtanen hela tiden nekat till anklagelserna. Wallin själv uppmärksammar saken på instagram där hon publicerar en bild på en kallelse till förhör.

Det var förra året som #metoo briserade i Sverige när Cissi Wallin anklagade Fredrik Virtanen för våldtäkt i ett inlägg på Instagram. Det blev startskottet på en omfattande mediebevakning där flera mediepersonligheter pekades ut som brottslingar. Själv fick Virtanen till slut lämna sitt arbete på Aftonbladet.

Men anklagelsen mot Virtanen ser ut att komma med ett pris. Nu meddelar Cissi Wallin, i ett inlägg på Instagram, att hon blivit anmäld för förtal och hon publicerar även en bild på en kallelse till förhör.

”Jag ska infinna mig på förhör, säga som det är, stå för mitt påstådda brott. Att ha lagt skulden och skammen där den hör hemma. Kanske blir det rättegång. Kanske blir jag stämplad som en brottsling. Må så vara. Jag ångrar ingenting. Jag varnade öppet för en farlig man som tillåtits förgripa sig på folk och utöva maktmissbruk i många år. Jag berättade min historia. Kalla mig brottsling för det”, kommenterar Wallin på Instagram.

När Nyheter Idag når Fredrik Virtanen är han kortfattad men kärnfull.

– Jo jag hörde det, hon har ljugit och nu ser hon fram mot att bli martyr i finkan. Men alltså tackar men jag ska inget säga, snacka med åklagare Malin Arentoft på cityåklagarkammaren. Det är ju statens fråga, inte min, säger Virtanen till Nyheter Idag.

Enligt brevet som Wallin har fått har en förundersökning om grovt förtal inletts.

Var #metoo en bra kampanj?
3653 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag