Visade porr och fick sparken – krävde chef på miljon under våldshot

Malmö stadshus. Bild: Mrkommun/Wikimedia commons
  • Måndag 4 dec 2023 2023-12-04
E-post 0

En man som just blivit timanställd av Malmö stad visade en porrfilm för en sekreterare och fick därför sparken. Nu åtalas han för försök till utpressning och förgripelse mot tjänsteman efter att ha krävt en miljon kronor i kompensation för den förlorade anställningen under grova våldshot mot chefen och hennes familjemedlemmar.

En 43-årig man fick en timanställning av Malmö kommun sommaren 2022. Men när en sekreterare skulle visa honom hur HR-systemet fungerade visade han en porrfilm från sin mobil för sekreteraren.

När avdelningens chef fick höra om porrvisningen avslutade hon mannens anställning med omedelbar verkan. Efter några månader ringde mannen upp chefen och krävde skadestånd för uppsägningen.

Chefen satte samtalet på högtalare så att en kollega kunde höra mannen kräva henne på en miljon kronor, en Audi och en ny lägenhet. Annars hotade han med att såga av hennes armar och ben samt mörda hennes familjemedlemmar.

Efter samtalet kopplades kommunens säkerhetsavdelning in och chefen utrustades med ett personlarm. 43-åringen fortsatte emellertid kontaktade henne via sms, bland annat för att kalla henne ”rasisthora”.

– Varje gång det ringde på dörren blev jag helt orolig. Jag var jätteorolig för mina barn, säger chefen, som tvingades byta arbete på grund av hoten, i förhör.

Nu åtalas mannen för försök till utpressning och förgripelse mot tjänsteman. 43-åringen har medgett i förhör att han ringde samtalet och att han skickat meddelanden till chefen, men anser inte att han begått något brott. Tvärtom menar han att det är han som är offret, eftersom han förlorade jobbet på oriktiga grunder.

Han har även medgett att han visade en erotisk film för sekreteraren, men hävdar att det var en olyckshändelse då filmen i fråga råkade komma upp i hans Facebook-flöde.

Läs även: Dödshot mot Malmölistan efter inlägg om korankravallerna

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag