Yüksel efter Sneckers LVU-attack: ”Nyans hårda arbete fortsätter att ge resultat”

Bild: Pressbild Nyans/Sveriges riksdag
  • Torsdag 8 sep 2022 2022-09-08
E-post

I ett tal i det särskilt utsatta området Skäggetorp påstod V:s rättspolitiska talesperson Linda Snecker att Liberalerna vill tvångsomhänderta barn som talar för dålig svenska. Nu får Snecker stöd av Nyans partiledare Mikail Yüksel, som menar att Sneckers utspel visar att ”Nyans hårda arbete fortsätter att ge resultat”.

– Vi har partier som vill tvångsomhänderta era tvååringar om de inte pratar perfekt svenska, sade V:s rättspolitiska taleperson Linda Snecker när hon talade i särskilt utsatta området Skäggetorp i Linköping.

Anklagelsen riktades mot Liberalerna, som föreslagit obligatoriska språktest för två-åringar.

– Det är häpnadsväckande. Tyvärr underblåser det bara den oro och misstro gentemot myndigheter som redan finns i utsatta områden gentemot socialtjänsten och andra myndigheter, säger Jan Jönsson (L), socialborgarråd i Stockholm, till Aftonbladet.

På Twitter jämförde flera Linda Sneckers påstående med partiet Nyans, som spridit konspirationsteorier om att svensk socialtjänst tvångsomhändertar muslimska barn på grund av deras religion.

Nu får Snecker stöd från just partiet Nyans. Partiledaren Mikail Yüksel skriver i ett inlägg på Twitter att ”Partiet Nyans hårda arbete fortsätter att ge resultat. Vänsterpartistiska riksdagsledamöter har börjat prata även om LVU-missbruket efter islamofobi”.

Läs även: Snecker (V) spred konspirationsteori om L: ”Vill tvångsomhänderta era tvååringar”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag