Zara Larsson i blåsväder efter hatattack på poliser: ”ACAB”

Zara Larsson performing live at The Observatory OC in Santa Ana, Orange County, California, on Thursday, May 2, 2019. Shot for PassTheAux.
Zara Larsson Bilden är ett montage Foto: Justin Higuchi CC BY 2.0/Twitter
  • Måndag 8 jun 2020 2020-06-08
E-post 3104

STOCKHOLM Sångerskan Zara Larsson får stenhård kritik i sociala medier efter att ha skrivit  ”ACAB” – förkortning för All cops are bastards – i ett inlägg på Twitter. ”Skärp dig Zara Larsson, du är bättre än så här, skriver Erik Centerlind (M), kommunpolitiker i Lidingö och en av de som är mer återhållsam i sin kritik.

Det är i en retweet av ett inlägg om ett polisgripande som Zara Larsson skriver ”Den här tråden är avskyvärd. Acab (alla poliser är svin).”

Nu får Larsson ordentligt med kritik.

En twittrare noterar att även om Zara Larsson tycker att alla poliser är svin så har hon inga problem med att vända sig till polis när hon själv är i trångmål.

 

Flera twittrare svarar Zara Larsson med bilder på hårt jobbande poliser under terrordådet på Drottninggatan 2017.

 

Viktor Adolphson, områdespolis och yttre befäl vid Södermalmspolisen i Stockholm skriver att: ”Det är givetvis en tråkig inställning hos någon som är förebild för tusentals ungdomar.”

 

Flera politiker från både höger och vänster har reagerat. Erik Centerlind (M), kommunpolitiker i Lidingö, uppmanar Larsson att skärpa sig.

 

S-märkta debattören Maria Hind Alias sågar också Zara Larsson.

 

Zara Larsson har även retweetat ett inlägg som till synes rättfärdigar eller ursäktar användandet av våld under Black lives matter-protesterna.

”Till alla som hävdar att ”våld aldrig fungerar” förklara för mig, hur exakt tror ni att slaveriet tog slut? Genom att slavarna sjöng ”Kumbaya” tills slavägarna kände sig skyldiga?”

Det är inte första gången det stormar om Zara Larsson. Förra året var hon affischnamn för kinesiska Huawei. Något som fick hård kritik bland annat av journalisten och Kina-experten Jojje Olsson.

”Med de nya uppgifterna om hur Huawei hjälper Kinas regim att övervaka befolkningen och utöva etniskt förtryck i åtanke, är det värt för Zara Larsson och Sarah Sjöström att ta sig en rejäl funderare. Hur känns det egentligen pengarna från detta samarbete trillar in på kontot?”, skrev Olsson i en debattartikel i Expressen.

Nyheter Idag söker Zara Larsson för en kommentar.

 

Stöd Nyheter Idag

Hej. Vi hoppas att du gillar den här artikeln.

Om du sätter värde på det vi gör, bli prenumerant. Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag