Zara Larsson krävde att julklappspengar gick till flyktingar – Åkte själv till Jamaica

Aftonbladet berättar att Zara Larsson tycker man ska hjälpa flyktingar istället för att köpa julklappar. Själv åkte hon till Jamaica. Foto: Faksimil aftonbladet.se samt Twitter
  • Torsdag 31 dec 2015 2015-12-31
E-post 10687

STOCKHOLM Popartisten Zara Larsson krävde innan jul att människor skulle spendera pengar på flyktingar istället för julklappar – men själv åkte hon till Jamaica. Nu anklagas hon för hyckleri i sociala medier. ”Har inte flyktingar ett mycket större behov än ditt behov av att semestra i Karibien?”, frågar en användare på Twitter.

Den sjätte december i år, bara ett par veckor innan jul, berättar tidningen Aftonbladet att artisten Zara Larsson tycker man ska ge pengar till flyktingar istället för att köpa julklappar. Det hade Zara Larsson själv förklarat i ett känslosamt inlägg på Instagram.

– Jorden är trasig och blöder. Folk dör runt om oss. Vi säger att vi inte kan ta in fler flyktingar, att vi inte har råd, samtidigt som vi svenskar spenderar 75 miljarder kronor i december inför julen, skrev Larsson.

Istället för att köpa julklappar vädjade artisten istället till att skänka pengarna till exempelvis Unicef. Det berättade hon att hon själv skulle göra.

– Istället för att köpa en trött jävla tröja till mamma som ändå kommer ligga och samla damm i garderoben så lägger jag hellre 300 kronor på vattenreningstabletter och räddar liv. Det är vad jag önskar mig, förklarade Larsson.

Åkte själv till Jamaica

Men några veckor senare, den 28 december befinner sig Zara Larsson på Jamaica. Hur det kommer sig att hon hamnade på Jamaica berättar hon inte, men möjligen kan en tweet från den 22 december ge en ledtråd.

När Zara Larsson själv befinner sig på Jamaica kom hon plötsligt på att det kanske var på sin plats för att be om ursäkt. Vilket hon gjorde, men inte för att hon lagt pengar på en resa till Jamaica utan för att hon inte kan närvara lika mycket i sociala medier som hon hade önskat. Internetuppkopplingen är nämligen inte helt problemfri när man ligger på stranden.

Anklagas för hyckleri i sociala medier

Den hyllade popartisten möter nu hård kritik i sociala medier. På Facebook menar journalisten Thomas Gür att Zara Larsson hycklar. På Twitter är omdömena ännu hårdare mot artisten, men själv tycker hon att det inte finns något fel i hennes agerande.

Nyheter Idag har samlat några av reaktionerna över att Zara Larsson lägger pengar på en resa till Jamaica istället för att skänka dessa till flyktingar i nöd.

Och en annan tweet från Zara Larsson själv får sätta punkt för den här artikeln.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag